ZomerYoga

De zomer breekt aan, een periode om letter en figuurlijk op adem te komen. Tijd hebben om alle dagelijkse bezigheden als werk, school, sport, clubjes los te laten. Als je op vakantie gaat en daarmee in andere omgeving terecht komt kan dat je soms ook zo helpen om alles los te laten. Je bent in hele andere omgeving waarin je mind zich met minder en andere dingen bezig kan houden en tot rust mag komen. Bij uitstek ook momenten om zelf Yoga te doen voor je huisje, tent of ergens in de natuur. Geniet ervan! Mocht je in augustus thuis zijn dan bied ik twee Themalessen en een Workshop (zie de agenda). Deze lessen zijn open voor iedereeen dus kom ervaren wat Yoga jou kan bieden!

Yogatip: breng de monkeymind tot rust met bewuste adempauzes

 

De hele dag door gaan er allerlei gedachten door ons heen. De schattingen van de hoeveelheid lopen uiteen van veertig- tot zestigduizend gedachten per dag!  Als je dat verder uitrekent kom je uit op 52 gedachten per minuut, en dus bijna een gedachte per seconde… Onderzoek wijst uit dat bij veel mensen het merendeel (z’on 70 %) negatief geladen gedachtes zijn. En die beïnvloeden, meestal ongemerkt, hoe we ons voelen op zowel fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Yoga heeft als doel het tot rust brengen het de wervelingen in onze mind. Een mooie manier om dat in je dagelijkse leven in te brengen is bewust de natuurlijke middenrif adem te beoefenen en trainen door dagelijks een aantal keer letterlijk en figuurlijk een adempauze te nemen. Hierdoor richt je je aandacht op je adem en komt de gedachtenstroom langzamerhand tot rust.

Neem een bewuste adempauze:

Ga op een rustige plek zitten waar je even niet gestoord wordt. Zit stabiel, comfortabel en ontspannen. Zorg dat je mooi recht zit met je kruin opgericht. Sluit je ogen en ontspan je lichaam van top tot teen en teen tot top. Wees je bewust van je adem en observeer je adem stroom. Voel hoe de adem stroomt van neus naar maagnavel gebied en weer terug. Ontspan bij elke uitademing. Mochten je gedachten uitgaan naar iets anders, oordeel niet breng enkel de aandacht weer terug naar de adem en volg je rustige vloeiende ademstroom. Begin met 2 minuten en 2 tot 3 keer per dag.

Met mooie is dat je adem altijd bij je hebt als richtpunt, en dat de adem altijd voelbaar is in je lichaam, dus wordt je bewust van je rustige middenrif adem, en breng je mind tot rust…

Just Breath…