Wie is Marilyn?

Leren begrijpen en werkelijk ervaren wat leven is, is een rode draad in mijn leven. Ik heb me als gepromoveerd cel- en medisch bioloog verdiept in de biologie van de mens. Als wetenschapper heb ik geleerd om met een onderzoekende blik naar het leven te kijken. Deze onderzoekende blik meer en meer naar binnen richten, was de volgende stap in mijn leven. In 1994 kwam ik als student in contact met Yoga. Ik begon als voorzichtige beoefenaar, op zoek naar balans en stressreductie na een burn-out, maar werd al snel een serieuze beoefenaar. Ik heb toen besloten me verder te verdiepen en ontwikkelen in Yoga. Langzamerhand heb ik de weg gevonden van mijn hoofd naar de connectie met en naar mijn hart, naar meer balans tussen binnen- en buitenwereld en naar de steeds diepere verbinding met mijzelf. Steeds groter is nu mijn wens om dit ook anderen te laten ervaren.

Ik ben mijn leraren uiterst dankbaar: Magda Hoogerwerf, een leerlinge van Saswitha, de (inter)nationale docenten en swami’s van de 5 jaar yogaopleiding die ik gevolgd heb aan het Himalaya Yoga Meditatie Instituut Nederland, alle docenten en swami’s waren leerlingen van Swami Veda Bharati, die leerling was van Swami Rama. Ook dank aan Swami Ma Tripurshakti, leerlinge van Swami Janeshvara, die leerling was van Swami Rama. Voorts dank aan Heartfulness Raja Yoga Meditatie.

Ik heb in binnen- en buitenland (India en VS) vele yogaworkshops en -trainingen gevolgd en gegeven. Mijn coaching vaardigheden heb ik ontwikkeld door de opleiding Coaching Basics te volgen aan het Europees Instituut. Als opleider en docent heb ik het yogadeel van een opleiding (vorm)gegeven over Yoga en Ayurveda; het thema holistische gezondheid ligt me na aan het hart. Inmiddels zijn Yoga Meditatie, yogawetenschap, yogafilosofie en holistische gezondheid niet meer uit mijn leven weg te denken en draag ik als docent, coach en opleider van harte mijn kennis over.

Het is mijn missie om de meerwaarde van de integratie van de westerse wetenschappelijke benadering met de wijsheid vanuit het oosten (Yoga, Meditatie en Ayurveda) uit te dragen en mensen dit te laten ervaren. Met ook een stevige basis in alle hoofdstromingen van de westerse psychologie als coach en in de oosterse filosofie, begeleid ik mensen op een pad van zelfontwikkeling en groei.