(Adem) Coaching

Ademcoaching

Bij YogaVeda kun je in een paar privésessies leren hoe je weer gezond kunt ademen. Het is een investering in een betere kwaliteit van leven!

Ademen is een natuurlijk proces. We beginnen ons leven letterlijk en figuurlijk met onze eerste adem. Als we geboren worden, ademen we van nature gezond met een rustige, diepe en vloeiende middenrifademhaling. Door drukte en het niet bewust zijn van je adem, kun je een “verkeerde” manier van ademen aanleren die tot klachten leidt zoals kortademigheid, buiten adem zijn zonder reden, hyperventilatie, vaak zuchten, oppervlakkige hoge borstademhaling, schokkerige en snelle ademhaling. Dit is af te leren en de natuurlijke ademhaling is weer aan te leren door de middenrifademhaling bewust te trainen. Hiermee breng je de adem weer diep in het lichaam en bereikt nieuwe levensenergie elke cel van je lichaam. Het geeft je een gevoel van balans, vitaliteit, rust en welzijn. En je hebt altijd en op elke moment een tool in handen in stresssituaties om weer rustig te worden en bij jezelf te komen!

 

Meer weten? Neem contact op

Coaching: ontwikkelingsgesprekken

De levensvisie van de yogafilosofie stelt onder andere dat ieder mens een uniek leven heeft en voortdurend in ontwikkeling is. Dit is mijn uitgangspunt in persoonlijke gesprekken om samen licht te werpen op jouw unieke ontwikkeling.

Tijdens ons leven lopen we geregeld tegen aspecten van onszelf aan, waardoor we minder plezier hebben, stress of sleur ervaren, of een gevoel van vastlopen ervaren. Vaak zijn het blinde vlekken in ons die we niet helemaal begrijpen. Het is lastig om zelf het licht te laten schijnen op die stukken in ons die we moeilijk en onprettig of zelfs beangstigend vinden. Omdat we gemakkelijk terugvallen op onze gewoontes en denkpatronen - op ons overlevingsmechanisme - kan coaching in combinatie met yogabeoefening een leidraad zijn en je helpen licht op deze blinde vlekken te werpen.

Ik begeleid je hierbij en help je bewust te worden van waar het jou werkelijk om gaat. Hierdoor kun je de dingen ineens anders zien en creëer je als het ware een vrijer veld waarin je nieuwe antwoorden en inzichten vindt om andere keuzes te maken. Op jouw eigen wijze creëer je zo ruimte voor balans, ontwikkeling en bewustZijn.

De gesprekken duren anderhalf uur. Naar aanleiding van het eerste gesprek doe ik een voorstel en bepalen we samen het aantal gesprekken van het coachtraject.